Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemi, geçmiş yıllarda kullanılan Çin Takvimi ile yapılmaktadır. Çin Takvimi, yılları, ayları ve günleri, astronomik olayları esas alarak hesaplayan bir takvimdir. Uzun yıllar sarayda kullanılan biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemi, halk ile paylaşılmıyordu. Saray içerisinde kullanıldığı ve cinsiyet hesaplaması yapıldığı biliniyordu. Ancak bir süre sonra çıkan isyanlar, biyolojik takvim cinsiyet hesaplama takviminin halka açılmasını sağladı. Bu takvimler, gazetelerde yayınlandı ve Çin halkı tarafından kullanılmaya başladı. Günümüzde de kullanılan biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yönteminin başarılı sonuçlar verdiği görülmektedir.
Biyolojik Takvim Cinsiyet Hesaplama Nedir?
Biyolojik Takvim olarak adlandırılan takvim, aslında uzun yıllar Çin’de kullanılan bir ay-güneş takvimidir. Bu takvim, cinsiyet hesaplamada da kullanılan, eski inanış türlerinden birisidir. Bu yöntemin bilimsel bir açıklaması olmadığı gibi %100 doğru olmadığı da bilinmektedir. Ancak bu yöntemi uygulayan kadınların büyük kısmı biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yönteminin doğru olduğunu ifade etmektedir.
Çin Takvimi, M.Ö. Qing Hanedanlığı döneminde kullanılmaya başlıyor. Takvim üzerindeki tabloların dayanağı, 4 element, ay ve güneş hareketleridir. Çinli astrologların yorumlarına göre başarılı olan bu takvim, Çin İmparatorluğunda cinsiyet hesaplaması için kullanılmıştı. Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemi, gebelik öncesinde de yapılabiliyor. Kadınlar, erkek veya kız çocuk sahibi olmak için cinsiyet hesaplaması yapıyor, çıkan sonuçlara göre hamile kalmaya çalışıyordu.
Uzun yıllar kullanılmış olmasına rağmen son zamanlarda popülerlik kazanmış bir yöntemdir. Birçok yerde biyolojik takvim cinsiyet hesaplama üzerine bilgiler paylaşılmaya başladı. Bu nedenle merak konusu olan takvim üzerinden cinsiyet hesaplamasını yapabilirsiniz. Takvimin kullanımında annenin yaşı ve gebe kaldığı aya bakılmaktadır. Çin takviminin ayları, günümüzde bilinen aylardan daha farkıdır.
Eski Çin astrolojisine göre biyolojik takvim cinsiyet hesaplama ayları şunlardır;
- Ocak – Sıçan
- Şubat – Öküz
- Mart – Kaplan
- Nisan – Tavşan
- Mayıs – Ejderha
- Haziran – Yılan
- Temmuz – At
- Ağustos – Keçi
- Eylül – Maymun
- Ekim – Horoz
- Kasım – Köpek
- Aralık – Domuz
Ay adları olduğu gibi bu aylarda doğanların burçları da aynı hayvanları sembol ediyor. Çin Takvimi kullanmış olduğumuz takvimlerden farklı olduğu için hesaplamalardan önce bu takvimi iyi tanımanız gerekmektedir. Cinsiyet hesaplamada esas alınan anne yaşı, Çin Takvimine göre hesaplanmalıdır. Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama için kullanmanız gereken yaş, Çin takvimine göre doğumunuzu gösteren yaş olmalıdır.
Çin takvimine göre annenin yaşı şu şekilde hesaplanabilir;
- Çin takvimi ile miladi takvim aynı sürede başlamadığı için yaşınız, Çin takviminde farklıdır.
- Hesaplama yaparken miladi yaşınıza, 1 veya 2 eklemeniz gerekir.
- Eğer doğum tarihiniz, o seneki Çin yılının başlama tarihinden önce ise 2, sonra ise 1 yaş eklemelisiniz.
- Elde ettiğiniz yaş grubunun ayları, bebeğinizin cinsiyeti hakkında bilgi verecek olan yaş grubudur.
- Yapmanız gereken tablodan yaşınızı bulmanız ve K-E ayrımlarına göre cinsiyet tahminlerini bulmanızdır.
Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama sürecinde kullanabileceğiniz takvimlerin, orijinal takvimler olmasına dikkat etmelisiniz. Hesaplama sonucunda elde edilen veriler, tam olarak doğru değildir ve gerçeği yansıtmayabilir. Ancak biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemi, uzun yıllar kullanılan ve gerçekliğine inanılan bir yöntemdir. Bu takvimlerin, aylara göre insanlara farklı hesaplamalar yapma şansı sunduğu da bilinmektedir.
Çin takvimi ile yapılan hesaplamalar, her yaş grubuna hitap eden hesaplamalar değildir. Bu yöntem, 18 yaştan başlar ve 45 yaşa kadar hesaplama yapılmasını sağlar. Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama için elde edilen yaşın 18’den küçük olması veya 45’ten büyük olması, sonuç alınmasının önüne geçmektedir.
Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için herhangi bir süre sınırı yoktur. İnsanlar geçmişte Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemini, hamile kalmadan önce kullanmıştır. Hamile kalacakları süreye bebeğin cinsiyetinin kız ya da erkek olmasına göre karar vermişlerdir. Günümüzde de birçok kadın, hamile kalmadan önce Çin Takvimi üzerinden hesaplamalar yapmaktadır.
Biyolojik Takvim Hesaplama
Biyolojik takvim olarak adlandırılan takvimler, Eski Çin’de yaygın olarak kullanılan ay-güneş takvimleridir. Bu takvimler, 4 element, ay ve güneş hareketleri doğrultusunda sistematik bir şekilde oluşturulmuştur.
Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemi kullanılırken dikkat edilmesi gereken önemli etkenler şunlardır:
- Biyolojik takvim, aylar ve cinsiyetlere göre sistematik şekilde düzenlenmiştir.
- Kullanmak için öncelikle Çin Takvimine göre yaşınızı hesaplamanız gerekir.
- Yaş hesaplamasında miladi yaşa 1 veya 2 yaş eklenmektedir.
- Yaş hesaplaması ardından hamile kaldığınız aya bakmalısınız.
- Aylar, K-E olarak cinsiyetlerin baş harflerini içerir ve o ayda doğacak olan çocuğun cinsiyeti, ayın karşısında yer alan cinsiyettir.
- Bu hesaplamaları hamile kaldığınızda yapabilir veya hamile kalmadan önce yapabilirsiniz.
Günümüzde cinsiyetin belirlenmesi için bebeğin en az 15 haftalık olması gerektiği bilinmektedir. Bu süreden daha öncesinde bebeğin cinsiyetini öğrenmek isteyen anneler, biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemini oldukça sıklıkla tercih etmektedir. Bu yöntemin %100 doğru olduğunu söylemek mümkün değildir. Geleneksel bir yöntemdir ve batıl inanıştır.
Çinli Astrologlar, Çin Takvimi üzerine araştırmalar yaparak takvimin nasıl ortaya çıktığı ve dayanaklarının neler olduğu yönünde fikirler öne sürmüştür. Astrologların bulguları ve araştırmalarına göre biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemi, en az %70 oranında doğruluk payı olan bir yöntemdir. Bazı astrologlar, bu yöntemin %90 oranında başarılı sonuç verdiğini de ifade etmiştir.
Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yönteminde kullanıldığı gibi yol gösterici farklı özellikleri olduğu da ortaya çıkmıştır. Günümüzde astrolojide esas alınan takvimler kadar Çin Takvimi de güneş-ay hareketlerinin hayatımızı etkilediğini göstermektedir. Birçok astrolog, Çin Takvimi üzerinden doğum haritası hesaplamaları yapmaktadır.
Doğum yapacağınız aylar, Çin takviminde burçları temsil eden aylardır. Astrolojiyi dikkate alıyorsanız, biyolojik takvim cinsiyet hesaplama ile birlikte çocuğunuzun Çin burcu üzerinden de hesaplamalar yapabilirsiniz. Çin burçları da karakterler hakkında fikirler üretmemizi sağlayan astrolojik çalışmalar arasında sıkça yer almaktadır. Biyolojik takvim cinsiyet hesap ayı, aynı zamanda çocuğunuzun Çin burcudur.
Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemini kullanırken internet üzerinden orijinal takvimlere ulaşabilirsiniz. Hesaplama yöntemi, doğum haritaları gibi karmaşık bir yapıya sahip değildir. Bu hesaplamada kolaylıkla aradığınız ayları bulabilir, biyolojik takvim cinsiyet hesap yönteminden yararlanabilirsiniz.
Biyolojik Takvim Ne Kadar Doğru?
Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama son zamanların popüler inanışlarından biri haline geldi. Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan bu yöntem, geçmişte yalnızca Çinli soylular tarafından kullanılmıştı. Günümüzde ise biyolojik takvim cinsiyet hesap için kullanılan takvimlere her yerden erişim sağlamak mümkündür. İnternet üzerinden bu takvimleri bulabilir, basit bir matematikle biyolojik takvim cinsiyet hesap yöntemini her zaman kullanabilirsiniz.
Cinsiyet belirleme, anne adaylarının yaşlarına göre yapılmaktadır. Ancak Çin Takvimi ile Miladi Takvim aynı sürede başlamaz. Bu nedenle öncelikle anne, Çin Takvimine göre yaşının hesaplamasını yapmalıdır. Daha sonra biyolojik takvim cinsiyet hesaplama tekniği ayrıca kullanılabilir. Bu takvim, bebeğin doğacağı aya göre cinsiyetini gösterecek bir çizelgeye sahiptir.
Temelinde biyolojik takvim cinsiyet hesaplama cinsiyet çizelgesi üzerinden yapılmaktadır. Cinsiyet çizelgesi ise yaşlara ve aylara göre belirlenmiştir. Annenin gebe kaldığı ay ve yaşına göre biyolojik takvim cinsiyet hesaplama tablosunda cinsiyet görülebilir. Bu yöntemin bilimsel olduğu veya %100 doğru olduğu söylenemez. Biyolojik takvim cinsiyet hesaplama ortalama %70 oranında doğruluk payı olduğu öne sürülen bir batıl inanıştan ibarettir.