Düşükte gelen parçalar nasıl gözüküyor. Düşük, hamilelik sırasında bebeğin kaybedilmesine denir. İlk üç ayda bu sorunun olmasına erken düşük adı verilir. Düşük sık görülen problemlerden biridir. Erken düşük riski diğerlerine göre daha yüksektir. Erken düşüklerin büyük bölümü bebeğin kromozomlarının anormal olmasından kaynaklanıyor. Peki düşük nasıl gerçekleşir? Düşükte gelen parçalar nasıl olur? Düşükte gelen parçalar ilgili tüm ayrıntıları sizlerle bir araya getiriyoruz. Hamileliğin en korkulu rüyalarından biri olan düşük kendini tekrar edebilir. Üç aydan sonra yaşanan düşüklere geç düşük adı verilir. Düşük problemlerinde bazılarının nedeni tam olarak bilinemiyor. Düşükte gelen parçalar nasıl olur?
Düşüğün oluşumu birçok anne adayı tarafından merak ediliyor. Özellikle hamile kadınlar bu konudan ciddi şekilde korkabiliyor. İlk üç aylık dönemde ortaya çıkabilecek düşüklerde genel olarak bebeklerde anormal oluşumlar gözlemlenmektedir. Anne adayları için kolay olmayan bu sorun düşükte gelen parçalar sebebiyle bazı durumlarda anne sağlığını da koruma altına alabiliyor.
Anne vücudu sağlıksız gebeliği kabul etmemektedir. Bu nedenle erken düşük meydana gelebilir. Düşük farklı şekillerde kendisini gösterebilir. Düşüğün anlaşılabilmesi için vajinadan parça gelmesi gerekir ve buna düşükte gelen parçalar denilmektedir. Bazı durumlarda parça yerine kanama sorunu da ortaya çıkabilir. Mide bulantısı, kusma ve vajinadan su gelmesi şüphelenmesi gereken durumlardan bir tanesidir. Düşükte genel olarak parça ortaya çıkar. Düşükte gelen parçalar gelmemişse normal ağrılar ortaya çıkabilir. Bu yüzden anne adayından parça gelip gelmediğini incelemeleri gerekir.
Düşükten sonra mutlaka rahmin temizlenmesi gerekir. Kürtaj zorunlu bir uygulama değildir. Eğer hastanın aşırı kanaması bulunmuyorsa ilaçla temizlik sağlanabilir. Bu ilaçlar içeride bulunan parçaların dışarı atılmasını sağlar. Hastanın kanaması yüksekse direk kürtajla rahimin temizlenmesi gerekir. Böylece kanama riski de ortadan kaldırılır.
Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?
Düşükte gelen parçalar genel olarak nedeni bilinmeyen durumlardan bir tanesidir. Kadınlar için oldukça olan bu durumda parçalar ne şekilde görülür? Eğer düşükte parça gelmezse kürtaj olmak zorunda kalabilirsiniz. Düşükte gelen parçalar anne adayları tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Bu tür araştırmalar yapmak psikolojinizi de etkileyebilir. Düşük, 20 haftadan önce gerçekleşen durumlara denir. Düşük yapan kadınlar birçok problem görülebilir. Düşükte gelen parçalar da bunlardan bir tanesidir. Hamilelikte düşüğün olduğunu en önemli konu vajina bölgesinden parça gelmesidir.
Vajinadan gelen parçalar şekilsiz olabilir. Düşük, 20 haftalık gebelikten önce biten hamileliktir. Anne adayları için son derece üzücü konulardan bir tanesidir. Düşük olayının nasıl gerçekleştiği hamile adayları tarafından merak ediliyor. Düşük problemi şu şekilde kendisini gösterebilir;
- Kusma,
- Mide bulantısı,
- Sırtta ağrı,
- Karın ağrısı,
- Yorgunluk,
- Ateş,
- Kanama,
- Vajinadan su gelmesi,
- Vajinadan parça gelmesi,
Yukarıda yer alan problemler olması durumunda anne adayı düşük yapabilir. Özellikle vajina bölgesinden şekilsiz parça geldiği zaman ciddi bir sorun olabilir. Bu gibi durumlarda acilen doktora gitmelisiniz.
Haftalık Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?
Düşük her zaman parçalar halinde görülmeyebilir. Düşük nedeniyle kürtaj olmak zorunda kalabilirsiniz. Düşükte gelen parçaların bulunması kürtajın yapılmamasını sağlayabilir. Düşük, hiçbir annenin yaşamak istemediği bir konu olsa da parçanın gelmesi sağlıklı bir durumdur.
Düşükte gelen parçalar gebeliğin ilk haftalarında küçük parçalar halinde ortaya çıkar. Kanama sonrasında parça düşmesi yaşanıyorsa büyük oranda düşük probleminden bahsedebiliriz. Her kadında düşük sorunu ortaya çıkabilir. Düşüğün birçok nedeni bulunur. Düzensiz beslenme, hormonlarda düzensizlik ya da yanlış ilaç kullanımı bu durumu tetikleyebilir. Düşükte gelen parçalar görülmesi normaldir. Düşükte gelen parçalar sonrasında vücutta yer alan plesantan kendiliğinden düşecektir. Düşük sağlıklı bir şekilde ilerlemezse cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulabilir. Yapılan araştırmalara göre düşük oranları dünyada her geçen gün artıyor. Tüp bebek tedavilerinde düşük olasılığı çok daha yüksektir. Düşük riskini azaltmak için anne adayının şu konulara dikkat etmesi gerekiyor.
- Düşüğe neden olacak problemleri tespit etmek için doktorunuza danışınız.
- Gebelik dönemi boyunca sigara ve alkolden uzak durun.
- Zorlanmanıza neden olacak fiziki aktivitelerden uzak durun.
- Kola ve hazır meyve suları tüketmeyin.
- Hamilelik döneminde stresten uzak durun.
- Radyasyona maruz kalmamaya çalışın.
- Sebze, meyve ve et gibi ürünlerin tüketimine özen gösterin.
Erken dönemlerde düşük tehlikesinin anlaşılması için doktor tarafından muayene edilmeniz gerekir. Bebeğin anne karnında kalp atışlarının aniden durması düşük nedenlerinden bir tanesidir. Anne karnında kalbi duran bebeklerin cerrahi müdahaleyle alınması gerekir. Anneyi zehirleme ve öldürme olasılığı olan düşükte dikkatli bir şekilde hareket etmelisiniz. Haftalık bebek düşükte gelen parçalar genel olarak küçüktür. Et parçası olarak vajinadan düşebilirler. Herhangi bir şekli olmadan düşükte gelen parçalar problemin ciddiyetini bizlere gösterir. Düşükler günlük aktiviteleri yaparken ortaya çıkmaz. Hareket halinde olunması düşüğe neden olmaz. Düşükler genel olarak anne karnında embriyodaki problemlerden ortaya çıkar. Problemli olarak gelişen embriyo anne karnından atılır.
Hamilelik öncesinde anne adayların muayenelerini eksiksiz olarak yapmaları gerekir. Hamileliğin ilk üç ayında düşük olasılığı çok daha yüksektir. Sürekli yatmak ve hareket etmemek bebek gelişimini ciddi şekilde etkiler. Hareket ve günlük egzersizlere dikkat etmelisiniz. Hamilelik sonrasında düşük yaşanması cerrahi müdahaleye neden olabilir. Hamilelik sürecinin düşükle sonuçlanması rahim içinde parçaların kalmasına neden olabilir. Böyle durumda düşükte gelen parçalar alınır. Düşük yeniden çocuk sahibi olmaya engel bir durum değildir.
Düşükle sonuçlanan hamileliklerde rahim ağzında açılma meydana gelebilir. Her düşük sırasında kanama ortaya çıkmayabilir. Bazı nadir durumlarda vajina bölgesinde su görebilirsiniz. İlk 24 hafta öncesinde vajinadan aşırı su gelmesi düşüğün olacağını haber verir. Düşükten korunmak için alkol ve sigara tüketimi başta olmak üzere zararlı alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Zararlı olan tüm alışkanlıklardan uzak durmanız durumunda sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenme ve egzersiz hamileliğin rahat bir şekilde geçmesine yardımcı olur.
Et Parçası Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?
Et parçası şeklinde düşükte gelen parçalar nasıl olur? Bu problem anne adaylarının karşılaştığı en yaygın konulardan bir tanesidir. Düşüklerin nedenleri farklılık gösterebilir. Düşük sırasında kanama da görülmeyebilir. Kan gelmeden de düşükler ortaya çıkabilir. Vajinadan kan gelmemesine rağmen aşırı akıntı olması yine düşüğün habercisidir.
Düşükte gelen parçalar genel olarak et parçaları şeklinde kendisini gösteriyor. Küçük parçalar halinde vajinadan gelen et parçaları yoğun kanamaya neden olabilir. Düşük yapılması durumunda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşundan destek almalısınız. Düşükler bazı durumlarda tedavi sırasında da devam edebilir.
Düşük iki hafta boyunca devam edebilir. Bazı durumlarda süre uzayabilir. Düşük süresi boyunca anne adayı sürekli kontrol ve gözetim altında tutulmalıdır. Tıbbi destek ve tedavi yöntemleri annenin zarar görmesinin önüne geçer. Anne karnında plesantanın ve parçaların dışarı atılması başarısız olması durumunda ilaç verilmektedir. Düşük belirtileri yaşayan kadınların zaman kaybetmeden kadın hastalıkları ve doğum uzmanların destek almaları gerekir. Doktor gerekli araştırmayı yapar ve düşükte gelen parçaları kontrol eder. Bunun için ultrasondan destek alır. Rahim içerisinde gebelik dokusu kalmaması durumunda kürtaja gerek kalmayacaktır. Ancak rahim içerisinde doku bulunuyorsa müdahale etmek gerekir. Düşükte gelen parçalar üç yöntemle tedavi edilir. Bu yöntemler;
- Bekleme yöntemi
- İlaç tedavisi
- Kürtaj
Bekleme yöntemi düşük gebeliğin ilk döneminde uygulanır. 7-14 gün beklenerek gebelik dokularının kendiliğinden yok olması beklenir. Bu süre zarfında ağrı ve kanama azalırsa düşüğün bittiği anlaşılır. Eğer semptomlar bitmediyse tıbbi destek alınmalıdır.
İlaç tedavisi düşükte uygulanan tedavilerden bir tanesidir. Bekleme yönteminin tercih edilmesi istenmiyorsa, uzmanlar düşük belirtilerinden sonra ilaç desteği verecektir. İlaç tedavisi genellikle birkaç saat içerisinde etkisini gösterecektir.
Cerrahi kürtaj sırasında rahimde parçalar bulunması durumunda uygulanır. Ayrıca vakumlu kürtaj ya da dilatasyon küretaj tercih edilebilir.
Kan Pıhtısı Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?
Düşükler genel olarak farklı şekillerde görülen kanamalar ile ortaya çıkar. Hiçbir kanama veya ağrı olmasa bile vajinadan su görülmesi düşüğün başlangıcı olabilir.
Düşükte gelen parçaların şeklinin tarif etmek oldukça zordur. Düşüğün haftası, anne adayının ve bebeğin durumu parçaların şeklini etkileyebilir. Bazı kadınlarda düşükte gelen parçalar daha yumuşak olarak ortaya çıkabilir. Hamilelikte vajinadan parçaların gelmesi durumunda mutlaka doktorunuzdan destek almalısınız. Herhangi bir olumsuzluğa karşı doktor muayenesi en doğru uygulamalardan bir tanesidir.
Hamile adayları düşük kanamasının rengini merak ediyor. Düşük olması durumunda kanamanın rengi parlak kırmızı ya da kahverengi olarak ortaya çıkabilir. Düşük kanaması birkaç hafta sürebilir. Düşük yapmanın yol açtığı kanama miktarı değişebiliyor. Gebeliğinin herhangi bir döneminde vajinal kanama yaşamanız düşük riskinin olduğunu bizlere gösterir.
5 Haftalık Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?
Düşükten sonra parça kalmasının iki riski bulunur.
- Kanama
- Enfeksiyon
Düşükte gelen parçalar kalması durumunda aşırı kanamalar ortaya çıkar. Enfeksiyon da rahimde parça kalmasının sonuçları arasındadır. Enfeksiyon tedavi edilmezse düşükte gelen parçalar sebebiyle tüplerin tıkanmasına neden olabilir. Bu durum kısırlık veya dış gebeliği tetikleyebilir. Düşükten sonra rahimde parça kalması durumunda acil müdahale gerekir. Rahim içerisinde düşükte gelen parçalar kalması bir çok riskin ortaya çıkmasına neden olabilir.